- Dodawaj bezpłatne ogłoszenia
- Poznaj stawki opiekunów
- Przeczytaj wszystkie referencje
Katarzyna K.
- Kobieta, 25 lat
- Pełny etat, Część etatu, Dorywczo, Jednorazowo
- Doświadczenie: 1-2 lata
- Wynagrodzenie:
- Oświęcim
- Potwierdzony adres e-mail
przetłumacz na język polski
1 jajko
Do posypania: cukier puder
PRZYGOTOWANIE
JABŁKA
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do szerokiego garnka lub na głęboką patelnię.
Dodać cukier i cynamon i smażyć przez ok. 20 minut co chwilę mieszając, aż jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać.
CIASTO
Do mąki dodać pokrojone w kostkę zimne masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy.
Składniki połączyć w jednolite ciasto (mikserem lub ręcznie), pod koniec dodać jajko (ciasto będzie dość miękkie).
Podzielić je na pół i włożyć obie połówki do zamrażarki na ok. 15 minut.
PIECZENIE
Piekarnik nagrzać do 180 st C. Przygotować niedużą formę*.
Wyjąć jedną połówkę ciasta z zamrażarki, pokroić nożem na plasterki i wylepić nimi spód formy. Następnie wyłożyć na to jabłka.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka (lub pokroić ciasto na plasterki i ułożyć na wierzchu).
Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 50 minut lub na złoty kolor. Upieczoną szarlotkę przestudzić i posypać cukrem pudrem.
- Niepaląca/y
- Obecność zwierząt
- Prawo jazdy
- Możliwa praca z zamieszkaniem
- Drobne sprawunki
- Podawanie leków
- Higiena i pielęgnacja
- Przyrządzanie posiłków
- Organizacja czasu wolnego
- Opieka nad osobami niepełnosprawnymi
- Zakupy dla seniorów
- Opieka pielęgniarska
- Terapia zajęciowa
- Rehabilitacja
- Polski / Ojczysty